Šola na Kitajskem ni šala

Kaj menijo naši učenci?

” Šola na Kitajskem je zelo naporna, saj se morajo manjši otroci kot smo mi, na leto naučiti več kot 400 znakov, mi pa samo 25 črk, ki so v abecedi. V prispevku sem videla, da so otroci kot v vojski in se morajo učiti in delati nalogo vsak dan, po cel dan. Nekateri starši se s tem strinjajo, nekateri pa ne, saj menijo, da male otroke preveč obremenjujejo.”

Kaja, 7. a

 

“Jaz menim, da so otroci na Kitajskem preobremenjeni in da šole preveč zahtevajo od njih, saj se morajo vsako leto naučiti 400 znakov, medtem ko pri nas le 25 črk.”

Sara, 7. a

 

“Da so tam otroci res zelo obremenjeni in da se mi nimamo kaj za pritoževati glede pouka.”

Natka, 7. a

 

“Da bi lahko otroci na kitajskem se manj učili doma in večino naloge naredili v šoli.”

Leon, 7. a

 

Komentiraj tudi ti!

 

 

7 thoughts on “Šola na Kitajskem ni šala

  1. Po mojem mnenju od otrok na kitajskem zahtevajo preveč.Mi se skozi prvo triado naučimo le 25črk,oni pa vsako leto 400.To je preveč in marsikdo od nas tega nebi zmogel in jaz se sigurno med njimi.

  2. Otroci se morajo tam naučiti veliko črk,in večina od nas si nebi zapolnila toliko črk oz. znakov.Po mojem mnenju je to preveč črk

  3. Mislim, da učitelji in tudi država preveč preobremenjuje otroke, kot smo mi. Morali bi iznajti nov način ter bi v 1. triadi spoznavali lažje besede, v 2. srednje težke ter v 3. težje. Tako bi se lahko na dokaj “prijazen” način učili, ne da bi bili otroci preobremenjeni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja